Home > Sharepoint 2013 > Sharepoint Site Usage Report Not Working

Sharepoint Site Usage Report Not Working

Contents

I then checked the directory used for the .usage log files and found that they were being created and consumed. if not, you may need to add permissions to the folder so sharepoint can write logs. (make sure the account under which the usage analysis is running has access to write Queries per search scope over the previous 30 days. if it fails check the credentials it is on. this content

Started looking at the setup and permission differences and i found that it was a permission issue arggggg. Usage Events are written into .usage files that exist by default at C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\15\LOGS\RequestUsage 2. After all this, I started watching the log directories again and found that the files were back to being consumed correctly. I am working with foundation version - and was told by Microsoft Directly 2 different stories about this feature: 1. http://sharepoint.stackexchange.com/questions/125876/sharepoint-2013-usage-reports-are-empty

Sharepoint 2013 Popularity Trends Report Empty

What do I need to do to view site usage reports if I just have wss 3.0? you can set it: stsadm -o setproperty -propertyname job-usage-analysis -propertyvalue "daily between 00:00:00 and 00:01:00" -url it is Yes i mean its enabled only. There are other situations this can happen, check for this solution from Patrick Ige on this. Not everything that gets passed from the RequestUsage folder gets put into the Event Store data files.

Usage analysis processing is enabled. Make sure if the site is httpS that it is httpS in the box as well. Usage analytics combines this information with information about crawled content from the Search analyses, and processes the information. Sharepoint 2013 Popularity Trends Not Working Not the answer you're looking for?

All the Way one more reason to always crawl the Default Zone URL in search Content Source . I have verified the SharePoint Services Search and Timer services in my server. So I went down the same path as before, trying to figure out what was wrong. https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/2fb7798e-9087-4ec8-926d-09c14c5342ed/site-usage-report-not-working?forum=sharepointadminlegacy Please do not do this in future (even once!).

Please note that directly querying SharePoint databases remains unsupported, so execute your query on a backup/replica of the database. Sharepoint 2013 Popularity Trends Zero Number of users for all sites in the hierarchy. Select it to go to the Search Service Application: Mange Content Sources page. you will find exact numbers instead of Zeros in metrices.cheers #re: Sharepoint Site Usage Report won't update 7/15/2008 9:33 AM SharePoint Usage Reports Save the trouble...

Sharepoint 2013 Usage Reports Not Working

For information about how to perform this procedure using the Stsadm command-line tool, see Usage Analysis: Stsadm properties (Office SharePoint Server).Activate usage reporting After usage reporting is enabled for the SSP, https://threewill.com/solving-sharepoint-2013-usage-report-problems/ for SharePoint usage and reports - use CardioLog, a new free version is coming soon.Uri, Intlockwww.intlock.com #re: Sharepoint Site Usage Report won't update 9/19/2008 3:39 AM zamo but i've a question: Sharepoint 2013 Popularity Trends Report Empty Click OK. Sharepoint 2013 Usage Reports Empty To confirm this, I navigated to Site Settings / Popularity and Search Reports and then opened the ‘Usage' report which showed data beginning to collect again.

Monitor usage reporting Usage reporting can be viewed in several places: Site administrators, including administrators of the SSP administration site, can view usage reporting for their site by clicking Site usage news This blog details the things I did in order to get it working again. Yet Timerjobs are running properly1view health reports in sharepoint 20131Can not change or update log events in usage and health data collection service in sharepoint 20131Sharepoint 2013 Usage Reports not fetching Thanks, Mary Hugo van Dokkum November 24th, 2015 at 08:28 | #10 Reply | Quote @Mary Hi Mary, I had the same issue. Sharepoint 2013 Configure Usage And Health Data Collection

The problem is, these options are not available on Sharepoint Services 3.0, atleast not in my deployments.I downloaded Windows Sharepoint Services 3.0 SP1 and have am testing it in 2 locations. Check their jobs schedule: Microsoft SharePoint Foundation Usage Data Import should run every five minutes and Microsoft SharePoint Foundation Usage Data Processing runs daily. Only after waiting till the next day for the process to run i noticed the reports won't update and all i see is 0. http://taskflowapp.com/sharepoint-2013/sharepoint-usage-reports-not-working.html Because of the Search services, the Site Usage Reports are not updating the data?

The site usage report didn't update, better, it didn't show any data for last month, and when I checked the UsageAnalysis Log folder it was interesting that all todays events were Sharepoint 2013 Usage Reports Explained Usually, I run a search for this folder by searching the computer for Analytics or EventStore. For information about how to perform this procedure using the Stsadm command-line tool, see Usage Analysis: Stsadm properties (Office SharePoint Server).

On the left side of the page, look for Content Sources under Crawling.

On the Site Collection Features page, click the Activate button for the Reporting feature. I found this link to be another great source of information on how this part of the process works. asked 6 years ago viewed 699 times active 4 years ago Upcoming Events 2016 Community Moderator Election ends in 7 days Blog How We Make Money at Stack Overflow: 2016 Edition Sharepoint 2013 Event Store Empty SQL Next we must check that SQL is logging analytics data.

The next day I had results. I have verified the SharePoint Services Search and Timer services in my server, both are running fine.I have mapped the usage reports to c:\MOSSUAReports in CA. It's a clever blend of entertainment and information. check my blog share|improve this answer answered Dec 30 '14 at 15:34 Snowburnt 1681214 Do you crawl default zone or the intranet zone in the Content Sources? –Kannan Oct 9 '15 at

If it is not Active, turn it on. Reply mabotega May 15, 2015 / 12:41 pm Hello DR, Could you send some screenshots how did you set the configuration? It, in no way, makes me an expert on it, though. Simple geometry.

At this is point, we need to enable the responsible job for generate this datas. Top queries over the previous 30 days. If there is no file in here being generated make sure the site has some traffic to it, so browse the site, and check the folder periodically. Reply Follow UsPopular TagsSharePoint 2007 Search User Profiles SharePoint 2010 SQL Server Troubleshooting PowerShell Backup / Restore SPD SharePoint Designer User profile social sync upa 2010 Taxonomy Managed Metadata Service blob